Blog

Olvass rólunk

VII. Kauker Márton emléktúra

2019. január 6.

A tegnapi nap folyamán részt vettünk a HATESZ által szervezett Kauker Márton emléktúrán.
Remek téli időjárásban indultunk el Herendről az általános iskolából. Az út során több természeti látnivaló mellett is elhaladtunk és hagytunk időt a természet értekeinek megcsodálására is. Időközben a hó tovább esett, majd Hárskút előtt a szél egyre kellemetlenebbé vált. Szerencsére innen már nem volt sok hátra, amíg elértünk a Művelődési Házba. Itt a szervezők megvendégeltek minket a szokásos zsíros kenyérrel és teával. Hazaindulás előtt még megtekintettük a Mézes Hárskút kiállítást.
A visszafele úton kicsit még meg kellett küzdeni az elemekkel, mert a kellemetlen szél továbbra is fújta a havat. Az erdőbe érve ezt már kevésbé éreztük. Kevés csúszkálással az út végén, de épségben, élményekkel gazdagon érkeztünk meg.

Pinyó


Sikeresen befejeződött az alapfokú tanfolyam

2018. november 3.

A mai nap délelőttjén megtartottuk az utolsó gyakorló túránkat. A képzés zárásaként minden résztvevőnek oklevelet adtunk át.

Pinyó


Gyakorló túra a Gulya-dombon

2018. október 28.

Vasárnap délelőtt a Gizella-kilátónál gyűltünk össze, hogy a gyakorlatban is kipróbáljuk a pár napja elméletben tanult ismereteket. A kis kilátóból jó kilátás nyílt Veszprém városára, így könnyű volt az irányméréshez tereptárgyakat találni.

Pinyó


Elindítottuk az alapfokú tájékozódási és térképolvasási tanfolyamunkat

2018. október 25.

10 résztvevővel elindult az alapfokú tanfolyamunk, melynek célja a túrázók tájékozódási és térképolvasási képességének fejlesztése. Annak reményében is vágtunk bele ebbe a képzésbe, hogy a jelentkezők között többen is lesznek olyanok, akik majd a középfokú (bronzjelvényes) tanfolyamra is jelentkeznek, ahol nagy hasznát vehetik a most elsajátított képességeknek.

Pinyó